Terug

Ronde 4

Winnaars ronde 4: Wind Tales (WT)

Wind Tales (WT) is een serious game ontwikkeld voor longpatiënten. Door te blazen wordt gespeeld een karakter in de game voortbewogen. WT bestaat uit; spirometer, spel voor de patiënten en dashboard voor behandelaars. De game is zo ontworpen dat het voor lange periodes een uitdaging blijft, communicatie en samenwerking onderling mogelijk is. De behandelaar kan via het dashboard observeren en aanpassingen doen aan het spel. 

Delirium monitor

Nieuwe techniek om delirium betrouwbaar en kosteneffectief te diagnosticeren. Delirium komt vooral voor bij kwetsbare ouderen. Door vroegtijdige opsporing en behandeling nemen de gevolgen van delirium af, verbetert de kwaliteit van zorg en voorkomen we onnodige zorgkosten. 

EsculApp

Beeldmateriaal speelt vaak een essentiële rol bij medische beslissingen. EsculApp biedt een mobiele, veilige en razendsnelle oplossing om beeldmateriaal bij de cruciale zorgprofessional te krijgen. 

Easy-Bed

Het verplaatsen van bedden in kleine ruimtes is lastig, levert dagelijks schade op aan de bedden en is ook fysiek erg belastend. Easy-Bed is krachtondersteuning voor bedden, bekend van elektrische fietsen, aangevuld met een gebruiksvriendelijke stuurbekrachtiging. Hierdoor wordt niet alleen het rijden lichter en makkelijker, maar wordt de zorgverlener ook ondersteund in het passeren van deuren en het nauwkeuriger positioneren.

Track & Trace

App die kan worden ingezet om patienten de weg naarde polikliniek te wijzen zodat zij niet verdwalen. Deze App kan ook worden gebruikt voor Track & Trace om de locatie van bv hulpmiddelen of medewerkers te traceren en de App kan worden gekoppeld aan een noodoproep zodat meteen de locatie van het incident bekend is. Via beacons kan patient via de App ook nuttige informatie krijgen bv over taxi en OV of faciliteiten in het ziekenhuis.

Vingerpoort

Met de ‘vingerpoort’ kan een luchtdichte toegang tot de buikholte worden gecreëerd. Via een daaraan bevestigde ‘vinger’ kan de chirurg toegang krijgen tot het operatiegebied. Ook kan een echosonde hier doorheen worden aangebracht om weefsel van zeer nabij te onderzoeken.

Zorgpad

Een zorgpad stroomlijnt de zorg. Om de patiënt echt centraal te stellen, moeten we out of the box denken. De patiënt moet regie hebben over zijn/haar zorgpad. Dus niet vergaderen over, maar vergaderen met de patiënt. Transparant over onderzoeken, uitslagen en medicijngebruik. Dit verhoogt de patiënttevredenheid, vermindert kosten en medische fouten en levert meer werkplezier voor de zorgverlener. Dit vraagt om digitale ondersteuning.

Centrale ontvangst

Patiënten raken vaak de weg kwijt waardoor ze stress en spanning ervaring. Daarnaast wordt 1 op de 4 patiënten niet goed ingeschreven. Door het creëren van een centrale ontvangst waarbij gastvrouwen de patiënt ontvangen, zal de patiënt minder stress ervaren wat ten goede komt aan de behandeling. En als de patiënt centraal wordt ingeschreven door gespecialiseerde medewerkers voorkomen we de fouten die nu ontstaan.